Τελευταία νέα

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

« Προκλητική μεθόδευση της Αλβανίας σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, το κλείσιμο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αργυροκάστρου »

ΕΡΩΤΗΣΗ

                                ΠΡΟΣ :  YΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
                                               ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα : «  Προκλητική μεθόδευση της Αλβανίας σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, το κλείσιμο της  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αργυροκάστρου »

Κύριοι  Υπουργοί ,
σύμφωνα με καταγγελίες βορειοηπειρωτών και αντίστοιχα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, μία ακόμη μεθόδευση της Αλβανίας σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για  σχέδιο της  Κυβέρνησης Ράμα, να κλείσει την Παιδαγωγική Ακαδημία Αργυροκάστρου, η οποία μετρά 61 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και αποτελούσε ένα σημαντικότατο  ίδρυμα  που εκπαίδευσε και έβγαλε χιλιάδες δασκάλους που κράτησαν «ζωντανό» τον Ελληνισμό  στα σκληρά χρόνια της Δικτατορίας του Εμβέρ Χότζα. Το 1996 η ελληνική κυβέρνηση ανακαίνισε τις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Ακαδημίας με έργα συνολικού κόστους 140 εκατομμυρίων δραχμών.  Το Αλβανικό Υπουργείο Παιδείας, έρχεται σήμερα και αμφισβητεί   την χρησιμότητα  ύπαρξής της και αν δεν υπάρξει αντίδραση το κλείσιμό της είναι ζήτημα χρόνου.
Όπως καταγγέλλουν στελέχη του Βορειοηπειρωτικού χώρου, η άνευ όρων απόδοση στην Αλβανία του καθεστώτος προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, έχει «οπλίσει» με μεγαλύτερη αλαζονεία και αμετροέπεια την Κυβέρνηση Ράμα, που υλοποιεί τα σχέδιά της ανεμπόδιστη.
 Η χιονοστιβάδα των προκλήσεων αυτών, όπως τα απίστευτα διαδραματισθέντα στη Σερβία κατά την διάρκεια διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά άλλων που έχουν στόχο την εξάλειψη κάθε τι Ελληνικό στη γειτονική χώρα και στην πλήρη αλβανοποίηση του χώρου και ειδικότερα του Βορειοηπειρωτικού. Η απόφαση αυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ειλημμένη, προσκρούει στη συμφωνία πλαίσιο για τις μειονότητες που έχει υπογράψει η Αλβανία.
Κατόπιν των ανωτέρω πολύ σοβαρών καταγγελιών,                                   
Ερωτάστε κύριοι  Υπουργοί  :
1)  Υπάρχει η πολιτική βούληση στην κυβέρνηση να βάλει φραγμό στις αυθαιρεσίες της Αλβανικής κυβέρνησης, σε ό, τι αφορά τα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών αδελφών μας ;
2) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να  κινηθεί άμεσα για να βάλει φραγμό στα σχέδια της Αλβανίας, όταν η κυβέρνηση Ράμα φέρεται ακόμη πιο σκληρά και από τον Εμβέρ Χότζα, επί ημερών του οποίου το 1953, λειτούργησε για πρώτη φορά η Παιδαγωγική Ακαδημία Αργυροκάστρου;

Αθήνα 17/10/2014    
Αριθ. Πρωτοκ.                                                                       
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου