Τελευταία νέα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Θέμα : « Δυσμενείς επιπτώσεις από το Ρώσικο εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα ».

ΕΡΩΤΗΣΗ


                                         ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  
                                                        ΥΠΟΥΡΓΟ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Α


            Θέμα : « Δυσμενείς επιπτώσεις από το Ρώσικο εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα  ».

Κύριοι  Υπουργοί,
στην παρούσα οικονομική συγκυρία, σήμερα που η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι επιπλέον δανεικά και δυσβάσταχτα μέτρα, σήμερα που επιβάλλεται να αυξηθούν τα πραγματικά έσοδα της χώρας μας, υπάρχει μία αγορά που μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, με άμεση συνέπεια να αυξηθεί σημαντικά το ΑΕΠ και τα έσοδα της Ελλάδας. Αυτή είναι η αγορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση όμως όχι μόνο δεν φροντίζει να αυξήσει τα ήδη πολύ καλά αποτελέσματα των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, αυτά για τα οποία εργάζονται χρόνια τώρα μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες και αγρότες, αλλά και καταστρέφει ότι  έχει μέχρι τώρα δομηθεί.
Με τους πολύ κακούς πολιτικούς χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στην Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χάνουμε την πολύ καλή αγορά των οπωροκηπευτικών (130.000.000 ευρώ), που με κόπο δημιουργήσαμε.
Οι ενέργειες αυτές της Κυβέρνησης έχουν άμεσα τραγικές συνέπειες για τους αγρότες μας, που χάνουν τα εισοδήματά τους, αφού οι αποζημιώσεις της ΕΕ για το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, βρίσκονται στο ναδίρ της αλληλεγγύης και στο ζενίθ της αδιαφορίας.
Ερωτάστε :
1) Ποιες είναι οι ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την πραγματική αποκατάσταση των ζημιών των αγροτών μας από το Ρωσικό εμπάργκο;

2) Ποιες δράσεις σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε για να επανακτηθεί η πολύτιμη για τους αγρότες μας αγορά των οπωροκηπευτικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ;
Αθήνα  11/9/2014
Αρ.Πρωτοκ.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
   
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου