Τελευταία νέα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Θέμα : « Μέτρα κάλυψης αναγκών θέρμανσης σχολικών μονάδων, νέας σχολικής περιόδου ».

                                                                   ΕΡΩΤΗΣΗ  ΚΑΙ Α.Κ.Ε


           ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ  ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

                           ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


   Θέμα : « Μέτρα κάλυψης αναγκών θέρμανσης σχολικών μονάδων, νέας σχολικής περιόδου ».

Κύριοι Υπουργοί,
αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στις επιχειρήσεις δημιουργεί το εμπάργκο που έχει κηρύξει η Ρωσία, όχι μόνο στις εξαγωγές, αλλά και στην προμήθεια της χώρας μας με φυσικό αέριο, όπως επισημαίνεται προς  την κυβέρνηση από θεσμικούς  φορείς της χώρας ( ΕΒΕΑ, ΚΕΕ) που καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Όπως γνωρίζετε, η ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδος από τη Ρωσία είναι μεγάλη και το ενδεχόμενο διακοπής ή περιορισμού της ροής του φυσικού αερίου απευθείας από τη Ρωσία ή μέσω Ουκρανίας, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εθνική μας οικονομία.
Μια σημαντική παράμετρος των προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν, είναι και η προβληματική κάλυψη των σχολικών μονάδων στις ανάγκες τους για θέρμανση, κυρίως στην Β. Ελλάδα, όπως συνέβη και πέρυσι, λόγω της οικονομικής κρίσης και της υποχρηματοδότησης για τον σκοπό αυτό.
 Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί :

1.  Υπάρχει σχεδιασμός για το ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου και έγκαιρης προώθησης εναλλακτικών λύσεων ; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές;

2.  Έχει προβλεφθεί  η έγκαιρη  και επαρκής επιχορήγηση στους Δήμους και τις διευθύνσεις των εκπαιδευτικών Περιφερειών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων της χώρας στην αρχόμενη σε λίγες ημέρες νέα σχολική περίοδο; 
Ζητάμε να κατατεθούν στοιχεία :
:  για τον αριθμό των σχολικών μονάδων, ανά εκπαιδευτική Περιφέρεια,  που καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσης αποκλειστικά με φυσικό αέριο.

Αθήνα 10/9/2014
Αρ. Πρωτοκ.                                                                        ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
                                                                                                         
                                                                                                              ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου