Τελευταία νέα

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                   Αθήνα, 02.05.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γαβριήλ Αβραμίδης στην Κριμαία».

Τριήμερη επίσκεψη στην Κριμαία, 28-30 Απρίλη 2014, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γαβριήλ Αβραμίδης προσκεκλημένος του Business Club του Συμφώνου της Σαγκάης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Αβραμίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιφανή στελέχη, αλλά και απλούς πολίτες της ελληνικής κοινότητας. Συνάντηση μεταξύ άλλων πραγματοποίησε με τη Βουλευτή και Γραμματέα της ελληνικής κοινότητας Συμφερούπολης κ. Λαρίσα Γεωργιάδη, αλλά και τον καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Συμφερούπολης κ. Σωκράτη Λαζαρίδη. Παράλληλα, στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης αντήλλαξε απόψεις για τη σημερινή κατάσταση της περιοχής με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής της Κριμαίας κ. Grigoriy Ioffe.
Οι περίπου 4.000 Έλληνες της Κριμαίας υποστήριξαν σθεναρά την επανένωσή της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως αποτυπώθηκε με τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά στον κύκλο των επαφών που έκανε, επισημαίνοντας ως σημαντικό γεγονός την ανάδειξη της ομογενούς μας Βουλευτή κ. Όλγας Κοβιτίδου, ως Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Κριμαίας και μέλους της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η επίσκεψη του κ. Αβραμίδη, κατά την οποία εκφράστηκε η αισιοδοξία του για την προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας της Κριμαίας στο πλαίσιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και η ευχή του για την επικράτηση της νομιμότητας και της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στην Ουκρανία, αποτελεί την πρώτη -μετά το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου- επίσκεψη Βουλευτή χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κριμαία.
Φωτο 1: συνάντηση με Βουλευτή και Γραμματέα της ελληνικής κοινότητας Συμφερούπολης κ. Λαρίσα Γεωργιάδη

 Φωτο 2: Γαβριήλ Αβραμίδης, Ηλίας Μετοικίδης (Business Club του Συμφώνου της Σαγκάης), Αντιπρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας κ. Grigoriy Ioffe                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου