Τελευταία νέα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, και Υπεύθυνος θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής στο ¨Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών¨ κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Στη σκιά της θλίψης που σκόρπισε η είδηση του πρώτου θύματος, των διατάξεων του ν. 4093/2012, με τις οποίες διακόπτεται η χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος του Ο.Γ.Α. στους ανασφάλιστους υπερήλικες Ομογενείς, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, εξελίχθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, στη Δράμα.    
Όπως κατήγγειλαν οι διοργανωτές και ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Γαβριήλ Αβραμίδης, τα τερτίπια που υιοθέτησε ο Ο.Γ.Α., για να εφαρμόσει το γενοκτονικό νόμο, 4093/2012, οδήγησαν στο θάνατο έναν –ποντιακής καταγωγής- υπερήλικα και μάλιστα ανάπηρο, στη συνοικία Νικόπολη της Θεσσαλονίκης. Με βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας 80%, έλαβε αρχικά ειδοποίηση ότι διακόπτεται το βοήθημα που λάμβανε, μέχρι να προσκομίσει βεβαίωση ότι δεν λαμβάνει αναπηρική σύνταξη από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, έλαβε και τη γνωστή επιστολή του Ο.Γ.Α. που θέτει ως προϋπόθεση την 20χρονη νόμιμη και μόνιμη παραμονή του στη χώρα. Σε πλήρη απόγνωση, από την οικονομική και την κοινωνική εξόντωση, στην οποία τον καταδίκασε η ιστορική του Πατρίδα, άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι όπου διέμενε μόνος του, στο συνοικισμό που διαμόρφωσαν οι νεοπρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και φέρει την ονομασία Νικόπολη.
Στο ενημερωτικό κομμάτι της εκδήλωσης που διοργάνωσαν, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Δράμας  και τους Συλλόγους Ποντίων της Ανατολικής Μακεδονίας, συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μιχαηλίδης.
Εκ μέρους των διοργανωτών, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαβρίδης, τάχτηκε αλληλέγγυος στον αγώνα που δίνουν οι Ομογενείς, Πόντιοι και Βορειοηπειρώτες, καταδίκασε απερίφραστα το νόμο που τους οδηγεί σε οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση και ανήγγειλε πρωτοβουλία για την έκδοση ψηφίσματος του Ε.Κ.Δ., το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, υπογράμμισε ότι, η επιλεκτική διακοπή του βοηθήματος που λαμβάνουν όλοι οι ανασφάλιστοι, υπερήλικες, Έλληνες Πολίτες, μόνο από τους νεοπρόσφυγες Πόντιους και τους Βορειοηπειρώτες, είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματική. Ανακοίνωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα ζητήσει την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης, των διατάξεων του ν. 4093/2012, που θέτουν υπό διωγμό και οδηγούν στην ανέχεια και την εξόντωση γέροντες χωρίς κανένα πόρο ζωής.
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδης, που είναι παρών, σε όλες τις συγκεντρώσεις και τις πρωτοβουλίες για την τροποποίηση του νόμου,  αναφέρθηκε στους λόγους που καθιστούν τη διακοπή χορήγησης του βοηθήματος ζήτημα που δεν άπτεται μόνο της ισονομίας και της τήρησης του Συντάγματος, αλλά και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας, ειδικά προς τους Έλληνες από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Και τούτο, διότι, η Ελλάδα τους κάλεσε με προσωπικές προσκλήσεις, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να έρθουν στην ιστορική τους Πατρίδα. Γι’ αυτό, δεν μπορεί σήμερα να τους εξαιρεί από ένα μέτρο που αφορά όλους τους ανασφάλιστους, υπερήλικες, Έλληνες Πολίτες.
Στο ζήτημα αυτό, όπως και στην ολιγωρία της Ελληνικής πολιτείας, που δε μετέφερε τις ασφαλιστικές εισφορές των Ομογενών, μέσω διακρατικών συμφωνιών, αναφέρθηκαν, ο Εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, Κλημέντης Μπαλαμπανίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση “Η Τσάλκα” , Λεόντης Κεσίδης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εξ άλλου, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του “Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών”, Γιάννης Κοτσαηλίδης και Παναγιώτης Γεωργιάδης, η Πολιτευτής Δράμας των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Μαρίνα Βέργου, καθώς και από τον κόσμο του επιχειρείν της Δράμας, ο Νίκος Πολυμενέρης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έκδοση ψηφίσματος και τη συναπόφαση των τοπικών παραγόντων της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας, για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των συνεργαζόμενων ομοσπονδιών από τη Βόρεια Ήπειρο, που θα κορυφωθούν, αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα, με μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.