Τελευταία νέα

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

« Σε απομόνωση η Λήμνος, καταργεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της με τη Θεσσαλονίκη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ».

ΕΡΩΤΗΣΗ

                                        ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

           Θέμα : « Σε απομόνωση η Λήμνος, καταργεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της με τη Θεσσαλονίκη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ».

Κύριε Υπουργέ,
μαύρη τρύπα» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (seleo.gr), το λιμάνι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), που ζητά να χαρακτηριστεί η πόλη  και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης «άγονη γραμμή».
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Λήμνου, το ΕΕΘ αναφέρει ότι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συνδέεται, πλέον, ακτοπλοϊκά μόνο με ορισμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα, και στην ουσία δεν υπάρχει ως επιβατηγό λιμάνι.
Το ΕΕΘ κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια έχει διαμαρτυρηθεί προς την πολιτεία «γι’ αυτήν την κατάσταση, που λειτουργεί εις βάρος του τουρισμού και της οικονομίας της Θεσσαλονίκης αλλά και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Αντίθετα, η αδιαφορία οδηγεί την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο». Το ΕΕΘ  υποστηρίζει ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης «θα πρέπει να υποστηριχθούν, ακόμη και με την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως άγονης γραμμής, σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα. Το υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να λύσει το πρόβλημα με βάση τη δυναμική της Βορείου Ελλάδος και την προοπτική να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι βαλκάνιοι επισκέπτες και τουρίστες, που θέλουν να ταξιδέψουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες, αλλά γνωρίζουν ότι σήμερα αυτό δεν είναι εφικτό μέσω Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ερωτάστε :
1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου σας στο καυτό αυτό θέμα των νησιών του Βορείου Αιγαίου
    και της σύνδεσής τους με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;
2. Χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευαίσθητη είναι η νησιωτική περιφέρεια του
    Β. Αιγαίου και το ότι φτάσαμε να συζητάμε το θέμα αυτό αρχές Αυγούστου, εν μέσω της
    τουριστικής περιόδου;

Αθήνα 31/7/2014
Αριθ.Πρωτοκ.                                                                       ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
                 

                   ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου