Τελευταία νέα

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Α.Κ.Ε



Θέμα : « Παραβίαση από την Πολιτεία θεμελιωδών Συνταγματικών αρχών στους
                αρνούμενους το ΑΜΚΑ λόγω θρησκευτικής συνείδησης. Ζητούνται αναλυτικά
                στοιχεία»

Κύριε Υπουργέ,
 με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν.3655/2008,  από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής  Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας. Στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που για θρησκευτικούς λόγους αρνήθηκαν να πάρουν ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χορήγηση της  σύνταξης τους καθώς επίσης και σε υπηρεσίες υγείας, γι αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους, μη απολαμβάνοντας των ισχυουσών Συνταγματικών Διατάξεων.
Βασική και θεμελιώδης αρχή του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση να σέβεται , να προστατεύει την αξία του ανθρώπου και η οποία απαγορεύεται να αναθεωρηθεί. Η άποψη των πολιτών  να αρνούνται την χορήγηση ΑΜΚΑ λόγω παραβίασης της θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης τους δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να παραβιάζει την παραπάνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη, να κατακρατεί μισθούς και συντάξεις και να μη προσπαθεί να δώσει μια δίκαιη λύση.
Ερωτάστε  :
1. Γιατί η Πολιτεία αφήνει αβοήθητους τους πολίτες που αρνούνται να καταγραφούν σε ΑΜΚΑ επικαλούμενη ένα τυπικό νόμο, εξαθλιώνοντάς τους,  αρνούμενη να δώσει μια δίκαιη λύση, ενεργώντας σε βάρος θεμελιωδών συνταγματικών αρχών;

2. Στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν συσσωρευτεί ποσά από μη αποδοθείσες συντάξεις για τους παραπάνω λόγους. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά την επικράτεια που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν έχουν ΑΜΚΑ και δεν τους αποδίδονται οι συντάξεις τους; Υπάρχουν  αναλυτικά στοιχεία; Εάν ναι, ζητάμε να κατατεθούν αναλυτικές καταστάσεις ανά ταμείο.

Αθήνα 18/2/2014  
Αριθ. Πρωτοκ  6413.781                                                                   
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου