Τελευταία νέα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση με Θέμα : « Ανταπόδοση ευγνωμοσύνης σε πράξη αυτοθυσίας πολίτη»

ΕΡΩΤΗΣΗ


            ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


                     Θέμα : « Ανταπόδοση ευγνωμοσύνης σε πράξη αυτοθυσίας πολίτη»

Κύριε Υπουργέ,
η  οικογενειακή τραγωδία που διαδραματίσθηκε στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης στις αρχές του έτους, εξ αιτίας της πυρκαγιάς σε διαμέρισμα (λόγω αυτοπυρπολισμού) και τον άδικο χαμό τριών μελών της οικογένειας που ζούσε σε αυτό, ανέδειξε έναν σύγχρονο ήρωα, τον κ. Θεόδωρο Καλτσίδη, 54χρονο ομογενή από την τέως ΕΣΣΔ, υδραυλικό, ο οποίος εργαζόταν τη στιγμή της πυρκαγιάς σε τεχνικό έργο πλησίον του σημείου και ο οποίος με αυτοθυσία και χωρίς δισταγμό προσέτρεξε για βοήθεια και με κίνδυνο της ζωής του διέσωσε έναν ενήλικα και το  8χρονο παιδί του.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Θ.Καλτσίδης είχε επέμβει σωτήρια και σε μία άλλη περίπτωση πυρκαγιάς το 1996, όταν πάλι με την ίδια αυτοθυσία που τον διακατέχει και το συναίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, διέσωσε  έναν 70χρονο γείτονά του, από το φλεγόμενο σπίτι του.

Ερωτάστε :
- Υπάρχει η βούληση να επιβραβευθεί ο ήρωας Θεόδωρος Καλτσίδης για τις πράξεις αυτοθυσίας και διάσωσης τριών συνανθρώπων του, όπως προβλέπεται και από το άρθρο 31 του Ν.2800/2000, με βάση το γεγονός της σπάνιας κοινωνικής προσφοράς του και σε συνάρτηση των ατομικών τυπικών του προσόντων ;

Συνημμένο: Δημοσίευμα εφημ. « Αγγελιοφόρος της Κυριακής» 12/1/2014
Αθήνα 10/2/2014
Αριθ. Πρωτοκ. 6114
                                   
ΟΙ  ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
   
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                  
                                                                                                   ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου