Τελευταία νέα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε:
Κυρία Πρόεδρε, κατά παράβαση του κοινοβουλευτικού πρωτοκόλλου –όποιο είναι αυτό και όσο ισχύει στην Ολομέλεια- επιτρέψτε μου να απευθυνθώ προς την Κυβέρνηση στην αρχή και να διατυπώσω μια εκτίμηση, την οποία έχει ο ελληνικός λαός, ότι από αριθμολάγνοι καταντήσατε και μετατραπήκατε σε ανθρωποφάγους.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ιδού λοιπόν, και σήμερα πως περίτρανα αποδείχθηκε και εν Κοινοβουλίω ότι η αναξιοπιστία είναι η μητέρα κάθε είδους αντιδημοκρατικής και κοινοβουλευτικής παρεκτροπής και ο νοών νοείτω. Η εξήγηση και ερμηνεία, θα μου επιτρέψετε, να διατυπωθεί λίγο αργότερα. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών παραδέχεται και με στεντορεία τη φωνή διαλαλεί ότι εδώ και καιρό το χρέος της πατρίδας δεν είναι αντιμετωπίσιμο -βιώσιμο το ονομάζετε εσείς, αντιμετωπίσιμο εμείς λέμε ότι θα πρέπει να είναι- εν τούτοις συνεχίζεται η ίδια οικονομική πολιτική.
Η εκτίμηση δεν είναι μόνον αυτών που αντιμάχονται το μνημόνιο, είναι και εκτίμηση των δανειστών μας και έχει διατυπωθεί και έχει καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί. Και τι κάνουμε; Και τι γίνεται; Ομιλούν κάποιοι για πλεόνασμα που πέτυχαν οι συγκυβερνώντες. Προχθές τρεις, σήμερα δυο.
Στην αρχή έλεγαν για 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα. Εν συνεχεία για 300 ή 200 ή 150 εκατομμύρια και τελευταία ακούμε ότι ο λογαριασμός θα πιστοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και να δούμε ποιος θα είναι.
Με όλα όσα ακούμε και καταγράφουμε, όπως και εσείς, επιτρέψτε μου να αυτοαναγορευθώ ως ο κορυφαίος οικονομολόγος του πλανήτη. Με ποιον τρόπο; Εύκολο το εγχείρημα. Για να ικανοποιήσω τους λήσταρχους της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, δηλαδή αυτούς που ονομάζουμε τοκογλύφους, θα πρέπει για να δικαιωθώ, αν είχα τη δυνατότητα, το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων να το κάνω τρία εκατομμύρια, να κλείσω σχολεία και νοσοκομεία, να μειώσω μισθούς και συντάξεις και τότε το περίφημο αυτό πλεόνασμα αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν χιλιαπλάσιο αυτού που επιθυμούν οι τροϊκανοί και η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Σήμερα, κύριοι Βουλευτές, αλήθεια, γνωρίζουμε ποιο είναι ακριβώς το χρέος της χώρας; Γνωρίζουμε πόσα δάνεια έχουν ξεπληρωθεί και πόσες φορές από το 1824 μέχρι σήμερα; Δυο και τρεις φορές έχουμε πληρώσει το χρέος μας και όμως σήμερα, οι εξουσιαστές της παγκόσμιας οικονομίας ομιλούν για την πιστοληπτική αδυναμία της χώρας. Και το κακό, βδέλλες τοκογλύφων μας απομυζούν τόσα χρόνια και σήμερα το χειρότερο, επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία.
Ο τροϊκανής επιβουλής Προϋπολογισμός οδηγεί τη χώρα και τον ελληνικό λαό στην άβυσσο. Όχι πια απλά στον γκρεμό, στην άβυσσο. Το πολιτικό σύστημα, αυτό που ονομάζουμε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την οποία και πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε, αποφλοιώνεται και καταρρέει. Και αυτό γιατί; Γιατί ολοένα και περισσότερο οι αναξιόπιστοι πολιτικοί ισχυροποιούνται έναντι όσων θεωρούν και πιστεύουν και αγωνίζονται να αποδείξουν ότι η πολιτική θα πρέπει να κυριαρχείται από ηθικές πολιτικές και πολιτιστικές επιταγές.
Πρώτον, θα πω κάτι και ως απάντηση –ίσως και να μη με πάρει ο χρόνος, αλλά θα επιχειρήσω- στην κυρία Βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έλεγε πριν από λίγο τι ισχυριζόταν ο κ. Σαμαράς. Θέλετε να το ακούσετε; Ασφαλώς. Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να το ακούσουμε και εσείς και εμείς και όλοι μας. Και να καταγραφεί. Ήδη είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά.
Και υπάρχουν και κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί ακόμα ελεύθεροι, παρά την επιθυμία και βούληση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίοι παίζουν αποσπάσματα ηχοληπτικά των ομιλιών του κ. Σαμαρά, όπως για παράδειγμα η εκπομπή του κ. Γουίλς που άκουσα πριν από λίγο καιρό.
Τι έλεγε ο κ. Σαμαράς;
«Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε πια και από τους δικούς σας Βουλευτές μέσα στη Βουλή. Μας το επιβεβαιώνουν και οι ξένοι οικονομολόγοι που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και λένε ακριβώς αυτό. Το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα μάλιστα συζητιέται όχι απλά νέα επικαιροποίηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου κ.λπ. που υπογράψατε εσείς πέρσι, συζητείται και μνημόνιο II, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής. Εμείς σας στο λέμε ευθέως ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο 1 έτσι απορρίπτουμε και αυτά που προεξοφλούνται πια για το πολύ χειρότερο Μνημόνιο 2. Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία. Αυτό μας είχανε πει και πέρσι το Μάιο: μνημόνιο ή χρεοκοπία. Όπως αποδείχτηκε το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στην χρεοκοπία. Κάποιοι μας απείλησαν τελευταία και με διλήμματα του τύπου: μεσοπρόθεσμο ή τανκς. Κάποιοι άλλοι πριν ένα μήνα είχαν απειλήσει : μεσοπρόθεσμο ή δραχμή. Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανέναν. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται  τέτοιες ανοησίες το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες και είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης».
 Αυτά είναι τα λόγια του κ. Σαμαρά.
Υπάρχουν και άλλα, επειδή δεν με παίρνει ο χρόνος, δεν θα αναφερθώ σε αυτά για να πω κάτι που είναι ίσως, κατά τη γνώμη μου, το σπουδαιότερο σήμερα. Πού είμαστε; Τι κάνουμε; Τι πρέπει να αποφασίσουμε; Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Πώς όμως θα διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα; Εδώ υπάρχει μία δυσαρμονία και δυσλειτουργία. Έχουμε έναν εκλογικό νόμο που θα ισχύσει όποτε γίνουν εθνικές εκλογές και δεν αλλάζει αυτός ο εκλογικός νόμος ο οποίος –είτε πιστεύουμε είτε όχι στις δημοσκοπήσεις- στο πρώτο κόμμα, ακόμη και με 0,5% να έχει προηγηθεί του άλλου, δίνει πενήντα έδρες μπόνους! Το δέχεται αυτό η Βουλή των Ελλήνων; Είναι δημοκρατία αυτή;
Αυτό είναι η απόδειξη ότι η κοινοβουλευτική Δημοκρατία προ πολλού έχει διολισθήσει σε ολιγαρχία και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Γιατί; Σήμερα όσοι πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις εάν δουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μεταξύ 20%, 25%, 26% και το ΠΑΣΟΚ 5% και 6%, αυτό τι σημαίνει; Ότι το 30%, το 32% έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και νομοθετεί ό,τι θέλει, όποτε θέλει.

Επομένως, η άποψή μας είναι εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε διενέργεια εκλογών με βελτιωμένο τον εκλογικό νόμο που υπάρχει. Λέμε όχι στον Προϋπολογισμό, όχι στην αλαζονεία, όχι στην αυθαιρεσία και όχι στην ολιγαρχία των δύο κομμάτων που κυβερνούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου