Τελευταία νέα

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Αθήνα,30/11/2012
ΩΡΑ:13:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών – Γαβριήλ Αβραμίδης: «Δεκαετίες τώρα η Ελλάδα εκπέμπει λάθος μηνύματα προς τους Βαλκάνιους γείτονες της».
Ο υπεύθυνος θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής στο ¨Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών¨, κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις “αλυτρωτικού χαρακτήρα” δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ και πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα εκπέμπει λάθος μηνύματα προς το εξωτερικό και κυρίως προς τους Βαλκάνιους γείτονές της. Κατά συνέπεια, όλοι εκείνοι οι παράγοντες της πολιτικής ζωής του Τόπου μας, που κατά καιρούς ασκούσαν εξωτερική πολιτική με ασθενή όραση, ακοή και μνήμη, δε δικαιούνται σήμερα να δηλώνουν «έκπληκτοι». Εναρμονισμένοι με γεωπολιτικές σκοπιμότητες, που αντιστρατεύονταν ευθέως τα συμφέροντα, τα δίκαια και τα δικαιώματα της Ελλάδας, δεν κατέγραψαν την παραμικρή, σοβαρή αντίδραση, σε πληθώρα απαράδεκτων μεθοδεύσεων και διώξεων εις βάρος της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που ζει στη γείτονα.
Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να επανασχεδιάσουν τις διμερείς σχέσεις, ούτε αφότου η αλβανική πλευρά, υπό την πίεση άλλων παραγόντων, υπαναχωρούσε από στρατηγικής σημασίας συμφωνίες, που υπηρετούσαν τη σταθερότητα, την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Σήμερα παρά ποτέ, λοιπόν, η Ελλάδα οφείλει να στείλει σαφέστατο αποφασιστικό μήνυμα, προς το εξωτερικό και ειδικά προς εκείνους που θεωρούν ότι τα μνημόνια και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, ανοίγουν το δρόμο για αλυτρωτικές -  αναθεωρητικές πολιτικές. Πρωτίστως, όμως, πολιτικές δυνάμεις και λαός, καλούμαστε να δούμε ξεκάθαρα, πού οδηγεί ,η υποδούλωση της χώρας στην «τρόικα». Να αντιληφθούμε ότι, μονόδρομος για την εθνική επιβίωση, για την ανόρθωση της Ελλάδας, είναι η απαλλαγή της από τα μνημόνια, η άρνηση του επαχθούς, παράνομου χρέους που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια, κι ο στρατηγικός αναπροσανατολισμός της εξωτερικής μας πολιτικής».