Τελευταία νέα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα: «Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής».

ΕΡΩΤΗΣΗ

        ΠΡΟΣ :   YΠΟΥΡΓΟ OIKONOMIKΩΝ
                        ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                       
Θέμα: «Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής».


Κύριοι Υπουργοί,

Το πρόγραμμα «σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής», που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινονικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωϊνό) σε 32.358 μαθητές. Ανακοινώθηκε πρόσφατα η επέκταση του προγράμματος σε 300 σχολεία, ήτοι σε 50.000 μαθητές συνολικά. Παρόλα αυτά οι αιτήσεις που έχουν γίνει φτάνουν τις 774!

Εν καιρώ κρίσης, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει φαγητό σε παιδιά πτωχευμένων νοικοκυριών. Συγκεκριμένα σε έρευνα του Ινστιτούτου Prolepsis, σύμφωνα με γραπτές απαντήσεις γονέων και μαθητών του σχολικού έτους 2012-2013 σε 152 σχολεία ευπαθών περιοχών από όλη την επικράτεια, τα μεγαλύτερα ποσοστά μαθητικής πείνας, άνω του 30%, καταγράφηκαν στην Παλαιοχώρα, στην Κορυφή Ημαθίας, στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στο Τραγανό Ηλείας, στην Παραλία Πατρών και σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Για τους γονείς, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η χορήγηση του δωρεάν αυτού γεύματος ήταν και είναι ζωτικής σημασίας, αφού όπως τόνισαν κάποιοι από τις συνεντεύξεις τους «για μερικά αποτελεί το μοναδικό γεύμα».

Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω ευεργετικά οφέλη του προγράμματος,

Ερωτάστε:
Υπάρχει σχεδιασμός να γίνει προσπάθεια για πανελλαδική κάλυψη δωρεάν σίτισης των παιδιών στα δημοτικά σχολεία, ιδιαιτέρως δε στα αστικά κέντρα, με τη συμμετοχή χορηγών ή και του κράτους; 

 Aθήνα, 21/11/2013
Αρ.πρωτ. 4077
                                                                                 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
                                                                                    
                                                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                                                                                  
                                                                                       ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου