Τελευταία νέα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα : « Επιχειρηματικές «διεισδυτικές» πρωτοβουλίες τούρκων μεγιστάνων στο Αιγαίο »

                     ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
                                   ΥΠΟΥΡΓΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                   ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

      Θέμα : « Επιχειρηματικές «διεισδυτικές» πρωτοβουλίες τούρκων μεγιστάνων στο Αιγαίο »

Κύριοι Υπουργοί,
σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam (20/11/2013), ο πασίγνωστος στην Τουρκία μεγιστάνας Ferit Şahenk, που είναι κάτοχος του μεγάλου οικονομικού ομίλου επιχειρήσεων με την  ονομασία «Doğuş Grubu», προτίθεται να επωφεληθεί τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η οικονομική κρίση της Ελλάδας και να επενδύσει αγοράζοντας τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία της γνωστής αλυσίδας Xenia, από τα οποία το ένα είναι το γνωστό Xenia της Μυκόνου με μεγάλη ιστορία στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του παγκοσμίως γνωστού αυτού ελληνικού θέρετρου.
Ο Τούρκος μεγιστάνας, όπως αναφέρεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, φέρεται αποφασισμένος να «εισβάλλει» στην Μύκονο, με απώτερο σκοπό να πλειοδοτήσει στην αγορά των Xenia στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων που έχει αναγγείλει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
 Η απόκτηση των Xenia από τον Ferit Şahenk και τον τουρκικό όμιλο θα γίνει με καθεστώς υπενοικίασης διάρκειας 99 ετών, δηλαδή στην ουσία αγοράς από τον τουρκικό όμιλο Doğuş Grubu. Εντυπωσιακή είναι και η αναφορά για τα σχέδια του Τούρκου μεγιστάνα σχετικά με την Μύκονο και όχι μόνο. Όπως  δήλωσε χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα, σκοπεύει να μετατρέψει την Μύκονο σε İbiza, το γνωστό νησί της Ισπανίας στις Βαλεαρίδες νήσους.
Αποφασισμένος να αγοράσει τρία ξενοδοχεία της αλυσίδας Xenia,σχεδιάζει να τα μετατρέψει σε υπερσύχρονα λουξ ξενοδοχεία ικανά να φιλοξενήσουν  την διεθνή αφρόκρεμα που θα προτιμήσει να κάνει τις διακοπές της στα τουρκικής πλέον ιδιοκτησίας ξενοδοχεία επί ελληνικού εδάφους.
 Φιλοδοξία του Τούρκου μεγιστάνα, όπως πρόσθεσε στην τουρκική εφημερίδα Aksam, είναι να μετατρέψει το ελληνικό Αιγαίο σε λουξ τουριστικό κέντρο οπού θα έρχονται τουρίστες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να αυξήσουν τα ταμεία του τουρκικού ομίλου επιχειρήσεων Doğuş Grubu.
Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί
1. Συμφωνείτε με τις «διεισδυτικές κινήσεις» του συγκεκριμένου ομίλου τουρκικών συμφερόντων και το κάλεσμα που απεύθυνε  προς τους Τούρκους εκατομμυριούχους και μεγιστάνες να στηρίξουν αυτή του την φιλοδοξία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι ευκαιρίες που προσφέρονται από την ελληνική οικονομική κρίση και από το μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ξενοδοχείων, μαρίνων, λιμανιών ακόμα και αεροδρομίων της ελληνικής κυβέρνησης, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για την μεγάλη τουρκική οικονομική διείσδυση σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου;
2. Συμφωνείτε ότι η «διείσδυση» των τουρκικών συμφερόντων στην ευαίσθητη περιοχή των νησιών του Αιγαίου, μόνο αγαθές προθέσεις δεν περιλαμβάνει;

Αθήνα 21/11/2013
Aρ.πρωτ.4078
                                   
                                                                                            ΟΙ  ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 


                 

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου