Τελευταία νέα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα: « Τι συμβαίνει με τις μαϊμού αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία »

                                  
                                                             ΕΡΩΤΗΣΗ

 ΠΡΟΣ:   ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θέμα:      «  Τι συμβαίνει με τις μαϊμού αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία »                             
Κύριε Υπουργέ,

Έχουν εντοπιστεί στα νοσοκομεία αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Προκύπτει  δε ότι κάποιες  δεν διαθέτουν  τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας. Παρέχουν υπηρεσίες σε τόσο ευαίσθητους χώρους  όπως αυτός της υγείας, γυναίκες που  δεν έχουν εκπαιδευτεί για το συγκεκριμένο σκοπό και είναι μέλη  παράτυπης και παράνομης εργασίας, ενώ υπάρχει φόβος μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων στο «ευάλωτο» νοσοκομειακό μας σύστημα από τις αγνώστου προελεύσεως και μικροβιακού φορτίου γυναίκες που ονομάζονται νοσοκόμες.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Το φαινόμενο της απασχόλησης των παράνομων αποκλειστικών νοσηλευτριών είναι σε πλήρη εξέλιξη κατά την ημέρα ή τη νύχτα της γενικής εφημερίας των  νοσοκομείων.

 Μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και διαφθορά με τη συμμετοχή του νοσηλευτικού προσωπικού είναι τα χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης μαφίας που δρα στα ελληνικά νοσοκομεία και που συστηματικά ληστεύει τους νοσηλευόμενους πολίτες χωρίς να τους προσφέρει καμιά βοήθεια, καθώς η συντριπτική πλειονότητα βρίσκεται δίπλα στον ασθενή μη γνωρίζοντας το παραμικρό για τα νοσηλευτικά καθήκοντα που πρέπει να ασκεί.

Ωστόσο, το ζήτημα της άγνοιας των νοσηλευτικών καθηκόντων αλλά και της μετάδοσης μικροβίων από τις αλλοδαπές γυναίκες θεωρείται συνήθως δευτερεύον από τους νοσηλευόμενους – οι παράνομες ζητούν τα μισά χρήματα σε σχέση με τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες, ήτοι περίπου 35 έως 50 ευρώ για 12 ώρες φροντίδας,  όταν οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες αποζημιώνονται με 78 ευρώ (μεικτά) τις καθημερινές και με 117 ευρώ τα Σαββατοκύριακα για οκτάωρη εργασία.

Ερωτάστε :

1. Υπάρχει νομοθετική διάταξη η οποία οριοθετεί το πλαίσιο και τους όρους απασχόλησης των αποκλειστικών νοσοκόμων στο ΕΣΥ;
2. Πως πατάσσετε τα φαινόμενα παράτυπης και παράνομης εργασίας αλλά και μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων στο ευάλωτο νοσοκομειακό μας σύστημα από γυναίκες που κατ’ ευφημισμόν λέγονται νοσοκόμες;
3.  Γνωρίζετε αν ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις;

Αθήνα     2-7-2013                                                     
 Αρ. πρωτ.12474                                            ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   



                                                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                                                             


                                                                                    ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου