Τελευταία νέα

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα : « Αποδυνάμωση του Ν. Ιωαννίνων και των συνόρων, από τις αθρόες μετακινήσεις συνοριοφυλάκων και την κατάργηση στρατοπέδων και στρατιωτικών φυλακίων της παραμεθορίου».

ΕΡΩΤΗΣΗ


                       ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ
                                      ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    Θέμα : « Αποδυνάμωση του Ν. Ιωαννίνων και των συνόρων, από τις αθρόες μετακινήσεις
                   συνοριοφυλάκων και την κατάργηση στρατοπέδων και στρατιωτικών φυλακίων της
                   παραμεθορίου».


Κύριοι Υπουργοί,
σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου των Ιωαννίνων, της 15-5-2013, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φέρεται να έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στα στρατόπεδα Κόνιτσας και Καλπακίου. Πρόκειται για τις τελευταίες μονάδες που έχουν μείνει στις ακριτικές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων καθώς τα τελευταία χρόνια και μέσα από μια πολιτική  που έχει οδηγήσει στην απογύμνωση και την πλήρη εγκατάλειψη της συνοριακής γραμμής, έκλεισαν το ένα μετά το άλλο όλα τα στρατιωτικά φυλάκια με εξαίρεση αυτό στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.
Το ενδεχόμενο κλείσιμο των τελευταίων στρατιωτικών μονάδων θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τις ακριτικές περιοχές που μαραζώνουν και ζουν σε κλίμα ανασφάλειας.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις  μαζικές αποσπάσεις   αστυνομικών από τον Νομό Ιωαννίνων προς την  περιοχή της Θράκης, καθώς και η μεταφορά οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας και άλλων υλικοτεχνικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες, έχουν αποστερήσει από την περιοχή δυνάμεις οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για την φύλαξη των συνόρων και την πάταξη της εγκληματικότητας.
Τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις τελευταίες μέρες με την άγρια δολοφονία δύο ηλικιωμένων ανθρώπων μέσα στο σπίτι τους στο ακριτικό χωριό των Κτισμάτων του Δήμου Πωγωνίου, γεγονότα που στερούν από τους κατοίκους του Ν. Ιωαννίνων και όλης της παραμεθορίου περιοχής το αίσθημα ασφάλειας που τους ενέπνεε η παρουσία συνοριοφυλάκων και Ελληνικού Στρατού στην περιοχή.
Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί  :
1.  Ποία η σκοπιμότητα μετακινήσεων προσωπικού σωμάτων ασφαλείας και Στρατού από την
     τόσο ευαίσθητη περιοχή και την συνοριακή γραμμή της Ηπείρου ;
2.  Ποία η σκοπιμότητα κατάργησης των συγκεκριμένων στρατοπέδων και  στρατιωτικών
     φυλακίων ;
Αθήνα  17/5/2013                                                                  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Αριθ.Πρωτοκ. Τμ.Κοινοβ.Ελέγχου Βουλής  :  10726
                                                                                                                ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  
                   ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ