Τελευταία νέα

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Θέμα: «Η κατάργηση του Κέντρου Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας» Κύριε Υπουργέ,


              ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ:            ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
    Θέμα: «Η κατάργηση του Κέντρου Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς                  Ηπατίτιδας» 
   Κύριε Υπουργέ,
Το Κέντρο Ηπατίτιδας στο πλαίσιο του Νόμου 3918/2011 εντάχθηκε διοικητικά στο Σισμανόγλειο Γ.Ν.Α και αποτελείται από Εξωτερικό Ηπατολογικό Ιατρείο και από Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής.
Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 8.000 ηπατοπαθείς/έτος. Το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του Κέντρου είναι ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν Πανελλαδικά στα πλαίσια των Δημοσίων Νοσοκομείων, εξυπηρετεί μέχρι σήμερα εκτός από τους ασθενείς του Κέντρου και τους ηπατοπαθείς που παρακολουθούνται από τα ηπατολογικά ιατρεία των περισσοτέρων Νοσοκομείων του ΕΣΥ, των μονάδων Τεχνητού Νεφρού, του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων κλπ.
Το Κέντρο με απόφαση του Δ.Σ του Σισμανογλείου Γ.Ν.Α από το Μάρτιο του 2012 βρίσκεται σε διαδικασία μεταφοράς σε χώρο του Νοσοκομείου. Δυστυχώς όμως λόγω πλημμελούς σχεδιασμού της μεταφοράς, βρίσκεται σε μια κατάσταση προβληματική για τη λειτουργία του, με σημαντικές επιπτώσεις στους ασθενείς  αυτής της ειδικής και ευαίσθητης κατηγορίας.
Δυστυχώς η οργάνωση μετεγκατάστασης μιας τέτοιας εξειδικευμένης και υψηλών προδιαγραφών δομής που απαιτεί συνέργεια τμημάτων και διευθύνσεων, με όλες τις απαιτούμενες υπευθυνότητες και διαδικασίες δεν έγινε.
 Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και να μην υπάρχει συνέπεια  στους χρόνους διεκπεραίωσης ακόμη και στα πλέον επείγοντα περιστατικά.
   
Ερωτάστε :
1.Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την ανορθολογική διαχείριση του θέματος μετεγκατάστασης του Κέντρου Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας;
2.Τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας;
3.Μήπως στοχεύετε στην απαξίωση και κατάργηση του Κέντρου Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας; Αν ο στόχος είναι αυτός, πως θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί μια που είναι το ένα από τα τέσσερα δημόσια κέντρα που λειτουργούν Πανελλαδικά;

 Αθήνα 12-3-2013                                                             
 Αρ. πρωτ.8471                                           ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    
                                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                                                                       ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ