Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ερώτηση με Θέμα: « Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας »

ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Θέμα:         «  Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας  »

Κύριε Υπουργέ,

Ορατός είναι ο κίνδυνος διάλυσης του αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας και άλλων τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ-Α.Τ.) λόγω του γεγονότος ότι, ύστερα από προσφυγή συνταξιούχων, εκδόθηκε δικαστική απόφαση που τους αυξάνει κατά 70% την επικουρική σύνταξη. Το Ταμείο βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με την πιθανότητα δραματικής αύξησης των δαπανών του με συνέπεια να μην είναι βιώσιμο.
Το ΤΑΠΙΛΤ-Α.Τ. καλύπτει περίπου 6.200 ασφαλισμένους και 5.500 συνταξιούχους και βρίσκεται πια στην Alfa Bank. Οι επικουρικές συντάξεις που χορηγεί κυμαίνονται κατά μέσο όρο κοντά στα επίπεδα των 400 ευρώ το μήνα, ενώ με την αύξηση που ορίζει η δικαστική απόφαση υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τα 600 ευρώ κατά μέσο όρο.
Από τους συλλόγους των εργαζομένων διαπιστώθηκε ότι από τα 25.833.776 ευρώ στα οποία ανέρχεται το κόστος των συντάξεων το 2013 εκτοξεύεται στα 43.489.820 ευρώ. Οι εισφορές το 2013 ήταν 15.650.453 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο καταλήγει σε πρόβλημα βιωσιμότητας εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.



Ερωτάστε :
1. Τι σκοπεύετε να κάνετε με το συγκεκριμένο ταμείο Αλληλοβοηθείας; Μήπως επειδή το Ταμείο έχει προς το παρόν σημαντική επάρκεια δεν ασχολείστε ενώ έχετε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της διάλυσης των Ταμείων που βρίσκονται σε ανάλογη θέση, σύμφωνα με τις εντολές της Τρόικας, όπως στην περίπτωση του Ταμείου της Εθνικής Τράπεζας; Αν όχι ποια μέτρα σκοπεύετε να πάρετε ώστε να καταστεί βιώσιμο;

Αθήνα,   10 - 7 - 2014                        
Αρ. πρωτ. 1004                                                       OΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ




                                                                                      ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου