Τελευταία νέα

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση με Θέμα : «Το ιστορικό Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μπροστά στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του»

                                                            ΕΡΩΤΗΣΗ              

                 ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
                              ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                              ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Θέμα : «Το ιστορικό Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μπροστά στον κίνδυνο διακοπής της                  λειτουργίας του»
Κύριοι Υπουργοί,
Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα ιστορικά ωδεία  της χώρας μας, με πάνω από 400 σπουδαστές και 80 συνολικά καθηγητές, του οποίου το πρόγραμμα σπουδών αποτελεί τη βάση των σπουδών για τα ελληνικά ωδεία, σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα που θα καθορίσουν την ίδια του τη λειτουργία στο εγγύς μέλλον. Η καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων για τη φετινή χρονιά, μέσω της μη διενέργειας των αναγκαίων προσλήψεων καθηγητών, συνδέεται άμεσα με την αδυναμία ορισμού  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου η θητεία έληξε, στις 23.8.2013.
Πέραν όμως των οικονομικών προβλημάτων, το ΚΩΘ αντιμετωπίζει και στεγαστικό ζήτημα, καθώς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ως ιδιοκτήτης του ιστορικού  κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται (τα τελευταία 35 χρόνια),  αποφάσισε να προχωρήσει στην έξωση του Ωδείου, καθώς δεν του καταβάλλεται ενοίκιο για τη χρήση του κτιρίου.
Η διαδικασία απαλλοτρίωσης του κτιρίου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα στέγασης του ΚΩΘ, όπως αυτή κηρύχθηκε από Υπουργείο Πολιτισμού το 2006 με την αρ.ΥΠΠΟ/ΔΙΝΣΑΚ/99210/2793/29.11.06 Υπουργική Απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του κτιρίου, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Ερωτάστε, κύριοι Υπουργοί:
1.Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε τη διαδικασία πρόσληψης του εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το έργο του Ωδείου;
2. Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα της στέγασης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και γιατί καθυστερεί η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του κτιρίου ιδιοκτησία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ;
Αθήνα, 20.01.2014
Αρ.πρ. 5565
                                   
                                                                                            ΟΙ  ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 

                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου