Τελευταία νέα

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα: « Μεταφορά προϊόντων της Coca Cola Θεσσαλονίκης »

ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
               ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Θέμα:  « Μεταφορά προϊόντων  της Coca Cola Θεσσαλονίκης »
Κύριοι Υπουργοί,
Οι εργαζόμενοι στην Coca Cola Θεσσαλονίκης βρίσκονται για πάνω από δυο μήνες σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την  επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων, με αποτέλεσμα να μην διακινούνται προϊόντα της εταιρείας από τον χώρο του εργοστασίου.
Η  μεταφορά των προϊόντων γίνεται από άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας είτε από τη νότια Ελλάδα, είτε από τη Βουλγαρία, με μεγάλα επικαθήμενα φορτηγά και στη συνέχεια τα εμπορεύματα διανέμονται σε άγνωστες τοποθεσίες σε μικρότερα φορτηγά (τράμπες) για να καταλήξουν μέσα από ένα ευκαιριακό δίκτυο διανομής που έστησε η  Coca Cola.
Επειδή υπάρχει ισχυρή πιθανότητα, τα προϊόντα να  διακινούνται με παραστατικά έγγραφα όπως τιμολόγια και φορτωτικές με μη ακριβή στοιχεία ενώ μπορεί να μην υπάρχει αντιστοιχία αναγραφόμενης στα παραστατικά αδείας κυκλοφορίας με τον αληθή αριθμό αδείας του φορτηγού που πραγματοποιεί την διακίνηση, ανακριβή ημερομηνία παράδοσης και αποστολής αλλά και  παραβιάσεις του υγειονομικού κώδικα.
Ερωτάστε:

1. Γνωρίζετε το σχετικό θέμα και πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;
2. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πως οι πολίτες εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής θα μπορούν να καταγγείλουν τέτοιου είδους παραβάσεις εφόσον δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός του ΣΔΟΕ στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Αθήνα,   6 – 12 - 2013                                   
Αρ. πρωτ.       4644                                     
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

                       

                                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ



ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου