Τελευταία νέα

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα : «Τούρκικα πλωτά νοσοκομεία στο Αιγαίο;»

                                                                    ΕΡΩΤΗΣΗ 

                                               ΠΡΟΣ :   ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
                                                              ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
                                                              ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

                                   Θέμα : «Τούρκικα πλωτά νοσοκομεία στο Αιγαίο;»

Κύριοι Υπουργοί ,
 σύμφωνα με δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας, SABAH, η Τουρκία ετοιμάζεται να κατεβάσει στον χώρο του Αιγαίου δυο  πλωτά νοσοκομεία. Τα πλωτά αυτά νοσοκομεία θα είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης που θα προκύψει στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου που σφύζουν από τουρισμό, αλλά και στα απέναντι ελληνικά νησιά, αφού η τουρκική «ευσπλαχνία» δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των νησιωτών, (φυσικά με το αζημίωτο), στον τομέα της υγείας.
Το πρώτο πλωτό νοσοκομείο που αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα καθώς οι Τούρκοι προβλέπουν πως στην ελληνική πλευρά τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο στον χώρο της υγείας, θα είναι δυναμικότητας 200 κρεβατιών, θα έχει χειρουργείο για όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, ακόμα και κέντρο αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς. Μάλιστα για όλες τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύπτουν και για να καλύπτει όλο τον χώρο του Αιγαίου, το πλωτό αυτό νοσοκομείο θα διαθέτει και πίστα προσγείωσης ελικοπτέρων που θα είναι έτοιμα για κάθε περίπτωση διακομιδής των ασθενών όταν παραστεί η ανάγκη. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τις προθέσεις τους να εκμεταλλευτούν ακόμα και τον χώρο της υγείας για να προωθήσουν και να επιβάλλουν την παρουσία τους σε όλο τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου.
 Σαν αρχή, έχουν αρχίσει μια μεγάλη προπαγάνδα στον τομέα του τουρισμού, ότι η Τουρκία είναι πολύ καλύτερη στις παροχές υγείας για τους τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις ακτές του Αιγαίου. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, τον περασμένο χρόνο 180.000 τουρίστες νοσηλευτήκαν στις τουρκικές υγειονομικές μονάδες ενώ υπολογίζουν ότι μέχρι το 2017 αριθμός αυτός, δηλαδή των τουριστών που θα καταφεύγουν στην Τουρκία για υγειονομική περίθαλψη, θα ανέλθει στις 400.000, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη για την τουρκική οικονομία. Χαρακτηριστικό είναι, ότι σε όλη αυτή την εκστρατεία επέκτασης των τουρκικών υγειονομικών υπηρεσιών προς ελληνική πλευρά, πρωτοστατεί ο Τούρκος υπουργός υγείας, Μουεζίνογλου, ο οποίος είναι από την Κομοτηνή, (Gümülcine για τον ίδιο ! ).
Ο κ. Mουεζίνογλου γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική κατάσταση και σίγουρα επεδύει στην αποδιάρθρωση του  εθνικού μας συστήματος υγείας. Ο κύριος αυτός, έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις δηλώσεις του για… «καταπάτηση»  των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στην δυτική Θράκη.

  Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί :
1.       Σας προβληματίζει η πρόθεση αυτή των γειτόνων μας;

2.       Με ποιον τρόπο σκοπεύει η Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Υγείας να αντιδράσει στα        σχέδια των Τούρκων να επιβληθούν με την παρουσία τους στον χώρο του Αιγαίου και αυτή την φορά όχι με πολεμικά πλοία, αλλά με πλωτά νοσοκομεία;

3.  Σας απασχολούν οι ανθελληνικές δηλώσεις και  ενέργειες του κ. Μουεζίνογλου; Έάν ναι, πώς
    αντιδράτε;


  Αθήνα 16 / 9 / 2013
 Aρ.πρ. 1727                                                                       
                                                                         ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

                                                                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                 

                                                                                        ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου