Τελευταία νέα

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                            Αθήνα, 7/8/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γαβριήλ Αβραμίδης: «H κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει δια της βίας και των ΜΑΤ την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας παρά τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων δημοτών.»

       Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά και χιλιάδες δημοτών αντιδρούν στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Αντιδρούν σε ένα έργο που δεν προάγει την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και παράλληλα επιβαρύνει την περιοχή.
      Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης  επανειλημμένως έχει ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και  συμπαρίσταται στον αγώνα των πολιτών εναντίον της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Αναφέρει ότι το έργο δεν συνάδει με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και  δε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό δεν μειώνονται τα σκουπίδια αλλά συμπιέζονται. Το αίτημα των κατοίκων για ορθή διαχείριση, όπως διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση θα επιφέρει μικρότερες κατασκευές, θέσεις εργασίας και έσοδα στους Δήμους. Η τρομοκράτηση των Δημοτών με την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το εντείνει. Αυτές οι μέθοδοι ανήκουν σε άλλες εποχές. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αγνοεί τη γνώμη των πολιτών, όταν επικαλούμαστε διαρκώς την συμμετοχή των πολιτών, την κοινωνία των πολιτών και συμμετοχή αυτών σε δράσεις της κοινωνίας. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο η αναθεώρηση του αιτήματος για περιφερειακό σχεδιασμό όσον αφορά την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου