Τελευταία νέα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012



Αθήνα,16/11/2012
ΩΡΑ:15:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών – Νίκος Μαρκάτος : « Το Πολυτεχνείο τριάντα εννέα χρόνια μετά μας ζητά να αγωνιστούμε-συνυπάρξουμε»
Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου το Μέλος της Εκτελεστικής και Πολιτικής Γραμματείας και Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας Νίκος Μαρκάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Το Πολυτεχνείο, είτε το θέλουν είτε όχι, ξένοι και ντόπιοι παράγοντες που επιδιώκουν να κηδεμονεύουν τον τόπο, αποτελεί κορυφαίο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.  Είναι συνέχεια των αγώνων της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, του 1-1-4, και αποτελεί την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας.
Τριάντα εννέα χρόνια πέρασαν, τριάντα εννέα  χρόνια δεν ξεχνάμε.  Η εξέγερση του ΄73 ήταν πράξη χιλιάδων. Η οργή τους έφερε στο Πολυτεχνείο. Η αντίθεση με τη βία, το φασισμό, τη συνθηκολόγηση, την ανοχή, τον εμπαιγμό. Τότε και τώρα το πρόσωπο του Πολυτεχνείου μας πείθει, γιατί κατοχύρωσε στην πράξη το δικαίωμα να σκεφτόμαστε, να εκφραζόμαστε και να δρούμε ελεύθερα.  Να κρίνουμε.  Να ελέγχουμε.  Να Αγωνιστούμε.  Να συνυπάρξουμε.
Στη σημερινή πραγματικότητα όμως, της γενικευμένης οικονομικής κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης και απαξίωσης, είναι ισχυρότατες οι δυνάμεις που επιχειρούν να κάμψουν κάθε ατομική ή πολύ περισσότερο συλλογική πρωτοβουλία αυτών που ορθώνουν το ανάστημά τους για διέξοδο από την κρίση, και μάλιστα όταν αμφισβητούν με τη στάση τους τη δυνατότητα των κομματικών μηχανισμών και της υπό κρίση πολιτικής τους, να δώσουν λύσεις μακριά από συλλογικές-κοινωνικές προσπάθειες και ανατάσεις.
 Η έξοδος από την σημερινή κρίση, που δεν είναι προνόμιο μόνο της χώρας μας αλλά και των πιο ανεπτυγμένων λαών, δεν μπορεί να βασιστεί σε μία μόνο “πρόταση”.   Απαιτεί έναν τρόπο ζωής εκ μέρους της ηγεσίας, μια πολιτική συμπεριφορά, αξίες και σχέσεις που μπορούν να εμπνευστούν από το Πολυτεχνείο και τη γενιά που τις πραγμάτωσε.
Ζητάμε μια αποφασιστική, στιβαρή και έντιμη πολιτική.  Αγωνιζόμαστε για ανύψωση του Εθνικού μας γοήτρου, για μια Ειρηνική και δημιουργική ζωή του λαού μας και όλου του Κόσμου.

Φοιτητές και Φοιτήτριες, νέοι και νέες, αντισταθείτε .

Τα ολέθρια προβλήματα που το σύστημα και η ανίκανη κυβέρνηση του, φορτώνει στις πλάτες των νέων μας, κατηγορώντας τους ταυτόχρονα που διαμαρτύρονται, παραμένουν και αυξάνονται καθημερινά..
Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ενάντια στη βαρετή, διεφθαρμένη, παράλογη και αδιέξοδη κοινωνία στην οποία ορισμένοι μας οδηγούν και επιδιώκουν να ζήσουμε, παραμένουν. Αντισταθείτε!