Τελευταία νέα

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

« Ηλεκτρονικός» εμπαιγμός για την αγωνία των ανέργων το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών του ΟΑΕΔ».

ΕΡΩΤΗΣΗ

                      ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Θέμα :  « Ηλεκτρονικός» εμπαιγμός για την αγωνία των ανέργων το Πρόγραμμα επιχορήγησης
                 επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών του ΟΑΕΔ».

Κύριε Υπουργέ,                                                                                                                     
στις 8/10/2014 και ώρα 12η μεσημβρινή, ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον  διέθεταν κενές θέσεις, ήταν υποχρεωμένες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκε η έδρα της επιχείρησης, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης , ήταν η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Δικαιούχοι ήταν όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης. 
Περιέργως, αν μη σκοπίμως, το σύστημα άνοιγε μετά από δεκάδες προσπάθειες των ενδιαφερόμενων, 
Τις περισσότερες φορές δεν ολοκληρωνόταν η εγγραφή, τους έβγαζε εκτός συστήματος και το τραγικότερο όλων, κάποιοι που ολοκλήρωναν την υποβολή της αίτησης δεν τους έδινε το σύστημα αριθμό πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα να μείνουν «εκτός  νυμφώνος» και να ενίστανται δικαιολογημένα.
Περιττό να αναφέρουμε ότι στις 16.00 μμ την ίδια μέρα (8/10/14), είχε ολοκληρωθεί ο «εμπαιγμός» των ενδιαφερόμενων και είχαν συμπληρωθεί οι 5.000 αιτήσεις, αποκλείοντας εκατοντάδες από αυτούς.
Ερωτάσθε κύριε  Υπουργέ:
1.  Έως πότε η μόνιμη δικαιολογία « έπεσε το σύστημα λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος» θα αποτελεί την απάντηση «άλλοθι» για την άδικη μεταχείριση χιλιάδων ανέργων από τον ΟΑΕΔ
όταν την τελευταία 4ετία, τουλάχιστον, έχουν ξοδευθεί εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια
εξοπλισμού και αναβάθμισης-διασύνδεσης των ΚΠΑ με την κεντρική διοίκηση και για τον ιστότοπο oaed.gr ;

2. Θα αναζητηθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι για τα παραπάνω περιγραφόμενα, ώστε να πάρουν μια σαφή και πειστική απάντηση οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και οι άνεργοι ;

3. Επειδή το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και με άλλες προκηρύξεις στο πρόσφατο παρελθόν, με ποιες δικαιολογίες θα διαψεύσετε αυτούς που σας κατηγορούν για εκμετάλλευση του ΟΑΕΔ για μεροληπτικό και κομματικό όφελος «παλαιάς κοπής» πολιτικών μεθοδεύσεων;



Αθήνα  21 /10 /2014
Αριθ. Πρωτοκ                                                                       
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

      ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  

                  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου