Τελευταία νέα

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Eρώτηση με Θέμα: « Υψηλά επίπεδα ρύπανσης στον Ασωπό »

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
             ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα:      « Υψηλά επίπεδα ρύπανσης στον Ασωπό  »

Κύριε Υπουργέ,
Δημοσιεύματα αναφέρονται στην νέα έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έγινε με συνεργασία της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας και φανερώνει ότι η ρύπανση του Ασωπού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες εντόπισαν πέρα από τις συγκεντρώσεις του εξασθενούς χρωμίου, υψηλές τιμές σε βαρέα μέταλλα όπως είναι: το νικέλιο, ο χαλκός, ο μόλυβδος και το μαγγάνιο. Οι μετρήσεις έγιναν σταδιακά από το χειμώνα του 2013 έως και στα τέλη Ιανουαρίου του 2014.

Η ρύπανση παραμένει σε μεγάλο μέρος του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και στα περισσότερα σημεία, οι τιμές των βαρέων μετάλλων είναι έως και 4 φορές πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις του εξασθενούς  χρωμίου στα νερά του Ασωπού, δείχνει ότι οι βιομηχανίες της περιοχής εξακολουθούν να διοχετεύουν ρυπασμένο νερό μέσα στους αγωγούς, παρά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί τα προηγούμενα χρόνια και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.


Ερωτάστε :
1. Αφού η  πραγματικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, γιατί η κυβέρνηση ολιγωρεί; Γιατί λείπει η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος, μολονότι εγκυμονούν  ποικίλοι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον; 
2. Σε ποιες ενέργειες  σκοπεύουν να προβούν οι δικαστικές αρχές της χώρας;


Αθήνα,   2 - 7 - 2014                          
Αρ. πρωτ.   696                                          
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

                                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ



                                                                            ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου