Τελευταία νέα

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΙΗΛ   
            
 Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ   ΕΛΛΗΝΕΣ



                                                                                                           Αθήνα, Τρίτη 8 Ιουλίου 2014
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     
Οι προεκλογικές  δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνη  περί του επαναφοράς  του βοηθήματος των  ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών μέσα στον Ιούνιο του 2014  αποτελούν το θέμα της ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς (Β’ Αθήνας), Γαβριήλ Αβραμίδης (Α’ Θεσσαλονίκης) και Μαρίνος Ουζουνίδης (Έβρου) προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Οι τρεις ερωτώντες θεωρούν πως ο  διοικητής  του ΟΓΑ έχει μείνει εκτεθειμένος για τις δηλώσεις αυτές   από την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Αναφέρονται- δε-  στη συγκεκριμένη  εξαγγελία προεκλογικού τύπου περί  επαναφοράς  του ελαχίστου βοηθήματος του ΟΓΑ,  στην οποία «προχώρησε» ο κ. Βεργίνης   κατά  τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής (προ διημέρου   των ευρωεκλογών). 
Το βοήθημα αυτό έχουν κόψει ολοσχερώς το ΠΑΣΟΚ και  η Νέα Δημοκρατία  από τους υπερήλικες ομογενείς με τον μνημονιακό νόμο 4093/12  και τους  οποίους «οδήγησαν» στην απόλυτη κοινωνική-  οικονομική εξαθλίωση.
Στην ερώτηση αναφέρεται  διεξοδικά  στο θέμα του πρώην συνταξιούχου του ΟΓΑ- ομογενή βορειοηπειρώτη – θύμα  του  Ν.4093/2012 κ. Λιώλη, ο οποίος συνάντησε τον πρωθυπουργό «εν μέσει οδό» και  του  δήλωσε: «Κύριε Πρωθυπουργέ δεν πάει άλλο. Είναι απαράδεκτο να μας λέτε από μήνα σε μήνα ότι θα πάρουμε οι ομογενείς πίσω τη σύνταξη του ΟΓΑ και τελευταία να το λέτε δύο μέρες πριν τις εκλογές».Την Πέμπτη 19 Ιουνίου συνάντησε αιφνιδιαστικά ο ομογενής  και  τον Υφυπουργό Εργασίας,  Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος του απάντησε ότι την υπόσχεση για επαναφορά την έκανε από μόνος του ο διοικητής του Οργανισμού,  Ξενοφών Βεργίνης!!!!
Οι τρείς βουλευτές με αφορμή το περιστατικό αυτό   θέτουν  τρία καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας:
Πρώτον, ποια είναι τελικά η βούληση της κυβέρνησης απέναντι στον εμπαιγμό των χιλιάδων ομογενών Ποντίων, Βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών και άλλων πολιτών, οι οποίοι   συνεχίζουν να υφίστανται το άδικο  μέτρο της διακοπής του πενιχρού βοηθήματος του ΟΓΑ ;
Δεύτερον,  ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στη  νέα δήλωση του κ. Βεργίνη  ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάτι χωρίς να έχει εντολή από την πολιτική ηγεσία,  γιατί αλλιώς θα πήγαινε σπίτι του από την επόμενη ώρα» ;
Τρίτον,  ποια είναι η θέση της κυβέρνησης   στην    πρόταση του διοικητή του ΟΓΑ προς το Υπουργείο Εργασίας να λάβουν οι ομογενείς - μέσα στο 2014 - σύνταξη ύψους 216 ευρώ, το 2015 να ανέβει στα 280 ευρώ και το 2016 να επανέλθει στα 350 ευρώ. «Αποτελεί κι αυτή μια ακόμη «κάλπικη» υπόσχεση;», ερωτούν με  νόημα. 

 
   ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ – ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ- ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ
                     
                   Τσιμισκή 38- Θεσσαλονικη, τηλ.2310-240451, Φαξ. 2310-240452

                   Βουλής 4 Αθήνα 10562 . Tηλ:  210-3706445  e-mail : avramidis@parliament.grΦαξ. 210-3706045

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου