Τελευταία νέα

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

   ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΙΗΛ                                                  Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ   ΕΛΛΗΝΕΣ



                                                                                   Αθήνα, Παρασκευή  25 Απριλίου 2014

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής διασποράς στη Γεωργία έθεσε διεξοδικά,
ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης  κ. Γαβριήλ Αβραμίδης, στην υπουργό εξωτερικών της Γεωργίας κυρία Maia Panjikidze, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της στη Βουλή των Ελλήνων.
Η καταπάτηση ελληνικών περιουσιών των 2.000 και πλέον κατοικιών, αλλά και η δυνατότητα απόκτησης της γεωργιανικής υπηκοότητας παλιννοστήσαντες ομογενείς μας της Γεωργίας –
ως ζητήματα καίριας σημασίας για τον ελληνισμό της περιοχής- αναμένουν την οριστική τους διευθέτηση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμίδης.
Παράλληλα, επεσήμανε ως εξαιρετικά σημαντικό γεγονός την προσφορά και το έργο της κ. Σοφίας Σαμανίδη, από τη θέση της συμβούλου του Προέδρου της Γεωργίας για τα θέματα των μειονοτήτων.
Από την πλευρά της, η κ. Panjikidze αφού ευχαρίστησε τον κ. Αβραμίδη για την ουσιαστική του παρέμβαση επί των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους Έλληνες της Γεωργίας, ανέφερε πως η κυβέρνηση της χώρας της έχει ανοίξει με ειλικρίνεια και διάθεση άμεσης επίλυσης τη συζήτηση των καταπατημένων ελληνικών περιουσιών και κατοικιών, υποσχόμενη την ανάληψη πρωτοβουλιών τον προσεχή Μάϊο. Ταυτόχρονα, δεν απέφυγε να εξηγήσει πως η χώρα της επιθυμεί να διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας, παροτρύνοντας τους ελληνικής καταγωγής πολίτες να προβούν στην κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.
Ο κ. Αβραμίδης ευχαρίστησε θερμά την Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας για τη θετική της στάση απέναντι στην ελληνική κοινότητα, προσμένοντας την πρόοδο των εργασιών της γεωργιανής κυβέρνησης επί των προαναφερθέντων ζητημάτων.

                  ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                               
                         



                            
                        Τσιμισκή 38- Θεσσαλονικη, τηλ.2310-240451, Φαξ. 2310-240452

                   Βουλής 4 Αθήνα 10562 . Tηλ:  210-3706445  e-mail : avramidis@parliament.grΦαξ. 210-3706045

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου