Τελευταία νέα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα: « Καθυστερεί η ενισχυτική διδασκαλία ή καταργήθηκε; »

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θέμα:      « Καθυστερεί η ενισχυτική διδασκαλία ή καταργήθηκε; »
Κύριε Υπουργέ,
Φέτος οι διαδικασίες για την οργάνωση του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας ξεκίνησαν αρκετά νωρίς ωστόσο το πρόγραμμα που θα προσφέρει βοήθεια σε χιλιάδες μαθητές των γυμνασίων και ταυτόχρονα θα απασχολήσει 2000 εκπαιδευτικούς ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιους δεν έχει ξεκινήσει.
Οι  αιτήσεις των μαθητών ολοκληρώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου. Πλησιάζουν λοιπόν δυο μήνες και ενώ η εγκύκλιος, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο είναι έτοιμη παρόλα αυτά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών. 

Η καθυστέρηση της έναρξης του προγράμματος συντελεί και στην απαξίωσή του καθώς οι μαθητές βλέποντας ότι το πρόγραμμα δεν ξεκινά αναζητούν άλλες λύσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσληφθούν λιγότεροι εκπαιδευτικοί καθώς μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα τελικά δεν θα το παρακολουθήσουν με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να καταργηθούν.

Ερωτάστε:

1.Για ποιο λόγο δεν δημοσιεύεται η εγκύκλιος του Υπουργείου ενώ είναι έτοιμη ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών; Τι ακριβώς συμβαίνει;
2. Γιατί απαξιώνεται το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μαθητών; Μήπως σκοπεύετε να το καταργήσετε;


Αθήνα,  18-11-2013                          
Αρ. πρωτ.3900                          
                     
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ




ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου