Τελευταία νέα

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα:« Οι Καρκινοπαθείς να πεθάνουν; »

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θέμα:                «  Οι  Καρκινοπαθείς να πεθάνουν;  »
Κύριε Υπουργέ,
Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς ήρθαν στη δημοσιότητα με αδιάσειστα στοιχεία 126 ανασφάλιστων καρκινοπαθών που βοήθησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να παραπεμφθούν στο Γ.Ν. Σωτηρία για χημειοθεραπεία. Τα μέλη του ιατρείου καταγγέλλουν ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπόρεσαν να κάνουν έγκαιρα τις απαραίτητες εξετάσεις τους με συνέπεια να χάσουν τελικά τη ζωή τους.
Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση οδήγησε ουσιαστικά "στη δολοφονία" 10 από αυτούς τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά.
Όσο αφορά τις χημειοθεραπείες στον Ευαγγελισμό είναι σε εξέλιξη ένα έγκλημα διαρκείας.
Εδώ και καιρό τα άκρως τοξικά φάρμακα της χημειοθεραπείας συνεχίζουν να
  αραιώνονται στο διάδρομο αλλά και στο γραφείο της προϊσταμένης αντί να γίνονται τους ειδικούς χώρους, με ασφαλή μηχανήματα με φίλτρα και απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων. Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τους στη διοίκηση του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει να αλλάζει τίποτε.
Η  διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι έως τις 10 Νοεμβρίου, ότι θα είχε μετακινηθεί ή προσληφθεί στο νοσοκομείο εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορεί να γίνεται η ανάμειξη των επικίνδυνων φαρμάκων στους ειδικούς χώρους. Παρ αυτά οι συνθήκες παραμένουν ίδιες.
Στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προβλέπονται ειδικοί θάλαμοι για τη δημιουργία των χημειοθεραπευτικών σχημάτων καθώς στο παρελθόν πολλοί εργαζόμενοι είχαν νοσήσει από καρκίνο (κυρίως λευχαιμία) ακριβώς εξαιτίας αυτών των συνθηκών.
Σήμερα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας πραγματοποιούνται περίπου 60 με 65 χημειοθεραπείες την ημέρα. Περίπου οι 30 γίνονται στο πόδι στον 7ο όροφο στο αιματολογικό τμήμα όπου οι εργαζόμενοι είναι εξαντλημένοι αλλά και ανάστατοι καθώς βρίσκονται πλέον ξεκάθαρα μπροστά σε κίνδυνο για την υγεία τους. Οι υπόλοιπες γίνονται στον ειδικό θάλαμο που κατασκευάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο αλλά από ελάχιστο προσωπικό.

Ερωτάστε:

1. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν λόγω οικονομικής κρίσης; Μήπως όσους νοσούν και δεν έχουν ασφάλεια τους προορίζετε για τον Καιάδα;

2. Σκοπεύετε να προσλάβετε  στα νοσοκομεία που γίνονται χημειοθεραπείες, εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορεί να γίνεται η ανάμειξη των επικίνδυνων φαρμάκων στους ειδικούς χώρους;

3.Πιστεύετε ότι οι κίνδυνοι για την  υγεία του προσωπικού που πραγματοποιούν χημειοθεραπευτικά σχήματα, δεν  είναι σοβαροί εξ’ αιτίας των συνθηκών που επικρατούν κατά την παρασκευή και ειδικά σε μη διαμορφωμένους χώρους ; Γνωρίζετε ότι οι κίνδυνοι είναι για όλους όσους κυκλοφορούν στους χώρους αυτούς λόγω της τοξικότητας των φαρμάκων;





Αθήνα,   19 -11 - 2013                                  
Αρ. πρωτ.                      
                     
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ




    ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου