Τελευταία νέα

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση και Α.Κ.Ε. με Θέμα: « Στο απυρόβλητο το « άβατο» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; »

                                                           ΕΡΩΤΗΣΗ  KAI A.K.E
                            ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
                 Θέμα:  « Στο απυρόβλητο το « άβατο»  του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου;  »
Κύριε Υπουργέ,
Βάσει του καταστατικού ιδρύσεως του Φεστιβάλ του 1998, οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους, ποσοστό από τις εισπράξεις των καζίνων, τις χορηγίες  και τα έσοδα από τις παραστάσεις και τις παραχωρήσεις  ιδιόκτητων χώρων της.
Φέτος η επιχορήγηση από το κράτος έφτασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ και ο φετινός προϋπολογισμός ανήλθε στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Κανένας έλεγχος δεν φαίνεται να υπάρχει στις δαπάνες,  ενώ οι μόνες αποφάσεις που αναρτώνται στη διαύγεια είναι οι αποφάσεις του συνόλου  των  δαπανών ενώ δεν βρίσκονται πουθενά ούτε καν οι υπηρεσιακές μεταβολές. εκατ. ευρώ στο άβατο του φεστιβάλ Αθηνών»
Στις 18-4-2013 είχε δημοσιευθεί  ανακοίνωση από το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε με στόχο την κάλυψη 170 θέσεων για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου του 2013.
Απ’ την άλλη, οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ Αθηνών θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και να προωθούν την ελληνική ταυτότητα και τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι, σε μια εποχή που η Ελλάδα και οι Έλληνες βάλλονται από όλες τις κατευθύνσεις, σε μια εποχή που η ιστορία μας και η θρησκεία μας δέχονται πόλεμο από πάσης φύσεως εχθρούς, η περσινή παράσταση στο θέατρο της οδού Πειραιώς «Αθανάσιος Διάκος, η επιστροφή», στην οποία ο μεγάλος μας ήρωας παρουσιάζεται ως ένας άθλιος Έλληνας ο οποίος βρίζει χυδαία, ξυλοφορτώνει και τελικά σφαγιάζει την έγκυο (από έναν Κούρδο!) σύζυγό του, την Κρουστάλλω, προκάλεσε δικαίως το κοινό αίσθημα. 
Ερωτάστε :
1.      Με ποιο τρόπο γίνονται οι αναθέσεις των έργων; Να κατατεθούν τα πρακτικά του διαγωνισμού και ότι άλλο έγγραφο αφορά την διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του προγράμματος για το 2013.
2.      Τι έγινε με τους συμβασιούχους, προσελήφθησαν; Αν ναι, με ποιες διαδικασίες; Που βρίσκονται τώρα; Ζητάμε τα πρακτικά του διαγωνισμού και αναλυτικές καταστάσεις για τις προσλήψεις αυτές και τις διαδικασίες επιλογής που ακολουθήθηκαν (προκήρυξη-αριθμό αιτήσεων- μοριοδότηση-αξιολόγηση προσόντων κλπ ) .
3.      Από ποιον ελέγχεται οικονομικά και διοικητικά; Υπάρχουν εκθέσεις από την τελευταία πενταετία; Αν ναι, να κατατεθούν στη Βουλή.
4.      Πιστεύετε ότι είναι πρόσφορος τέτοιου είδους πολιτισμός; Προάγει τις πολιτιστικές μας αρχές και αξίες;

Αθήνα   16- 10 - 2013                        
Αρ. πρωτ.       2773/347                                                       ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   

                                                                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                                                                                                   ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου