Τελευταία νέα

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση με Θέμα : « Αυξημένο ΕΕΤΑ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πληρώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων με μηδενική τιμή ζώνης λόγω λάθος στον υπολογισμό του».

ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                 ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα : « Αυξημένο ΕΕΤΑ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πληρώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων με μηδενική τιμή ζώνης λόγω λάθος στον υπολογισμό του».

Κύριε Υπουργέ,
συγκεκριμένα η αυξημένη επιβάρυνση προκύπτει καθώς υπολογίζονται με λάθος συντελεστή τα τετραγωνικά ακινήτων με μηδενική τιμή ζώνης ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Το λάθος είναι ότι ο υπολογισμός γίνεται επειδή αντί να υπολογίζονται τα τετραγωνικά των ακινήτων αυτών με συντελεστή 3ευρω ανά τετραγωνικό υπολογίζεται με συντελεστή 4 ευρώ .Πολλοί ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων με μηδενική τιμή ζώνης δεν έχουν αντιληφθεί το λάθος στον υπολογισμό του ΕΕΤΑ με αποτέλεσμα χωρίς να το γνωρίζουν πληρώνουν επιπλέον από αυτό που έπρεπε. Οι ιδιοκτήτες που έχουν αντιληφθεί το λάθος έχουν απευθυνθεί στους δήμους, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ζητούν να γίνει διόρθωση αλλά δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος,  έκανε γνωστό ότι τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ παραπέμπουν το ζήτημα στο υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών, όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ, φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί το λάθος καθώς έχει ληφθεί υπόψη ο συντελεστής 4 και κατά συνέπεια τα έσοδα που έχουν υπολογιστεί για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι με βάση αυτόν και πρακτικά σημαίνει ότι αν διορθωθεί το λάθος θα προκύψει έλλειμμα στα έσοδα. 

Ερωτάστε :
- Ποιά λύση προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα και οι φορολογούμενοι να πάρουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει και να μη συνεχίζουν να πληρώνουν με λάθος συντελεστή το ΕΕΤΑ ;           
Αθήνα    22/10/2013
Αρ.πρωτ. 2971                                  
                                                                                              OΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ BΟΥΛΕΥΤΕΣ
  
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
                  

             ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου