Τελευταία νέα

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα: «Ομολογία της πραγματικής βούλησης των δανειστών της χώρας μας για την τύχη των περιουσιών των Ελλήνων ; ».



ΕΡΩΤΗΣΗ


                                              ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

       Θέμα: «Ομολογία της πραγματικής βούλησης των δανειστών της χώρας μας για την τύχη των
                     περιουσιών των Ελλήνων ; ».


Κύριε Υπουργέ,
Επανακαταθέτουμε την ερώτηση με αριθ.Πρωτ.Κοινοβ.Ελέγχου 12949/15-7-2013, λόγω μη τήρησης των προθεσμιών απάντησης όπως αυτές ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής.



ΕΡ.12949/15-7-2013
Κύριε Υπουργέ,
είναι πραγματικά απίστευτο  αν ισχύει το δημοσίευμα του έγκριτου εβδομαδιαίου περιοδικού «Επίκαιρα» και το οποίο ισχυρίζεται ότι ξένη ευρωπαϊκή πρεσβεία στην Αθήνα έχει φτιάξει ένα μηχανισμό ο οποίος έχει καταγράψει όλη την ιδιωτική ακίνητη περιουσία –σύμφωνα με το δημοσίευμα την υπολογίζουν ότι αξίζει 500 δις ευρώ και σε άλλα 200 δις εκτιμούν την ακίνητη περιουσία των νομικών προσώπων, όλες τις «ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων, καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ανέρχονται σε 163.4 δις, κοσμήματα και τιμαλφή καθώς και κάθε αντικείμενο μεγάλης αξίας που όμως δεν μπορούν να εκτιμήσουν την συνολική αξία, έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο τους.
Το δημοσίευμα επικαλούμενο λεγόμενα υψηλού ξένου αξιωματούχου που βρίσκεται στην Ελλάδα και ο οποίος επισήμανε στο περιοδικό ότι:  «Η Ελλάδα έχει τεράστιο πλούτο» καθώς και ότι δεν «πρόκειται να χαρίσουν στους Ελληνες ούτε ένα ευρώ» απ’ τα τοκογλυφικά δάνεια που έχει πάρει το ελληνικό κράτος, γράφει ότι οι δανειστές θέλουν «να αποφύγουν κάθε πιθανή βλάβη και να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά και τους τόκους».
Σ’ αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι των δανειστών πίεσαν για να δημιουργηθεί  «Περιουσιολόγιο»  και ορίστηκε επιτροπή για να ξεκινήσει τη συγκρότησή του.
Στο «Περιουσιολόγιο» θα «κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν "ότι έχουν και δεν έχουν».

Ερωτάστε :
1.  Είναι σε γνώση σας το σχετικό δημοσίευμα; Εάν ναι, το διαψεύδετε ;
2. Αναλογίζεσθε την ανησυχία των ελλήνων πολιτών οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά
    που διαβάζουν καθημερινά στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο για την τύχη της περιουσίας
    τους;
3. Αυτή θα είναι η αποστολή του περίφημου «Περιουσιολογίου» τελικά;

Αθήνα 26/8/2013
Αρ.πρωτ. 876              
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

                 

                   ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου