Τελευταία νέα

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα : « Δυσλειτουργίες υγειονομικών υπηρεσιών ΙΚΑ Ρεθύμνου και ελλείψεις γιατρών επιτείνουν την ατελείωτη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ».

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ :  YΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
               ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Θέμα : « Δυσλειτουργίες υγειονομικών υπηρεσιών ΙΚΑ Ρεθύμνου και ελλείψεις γιατρών επιτείνουν
                την ατελείωτη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ».

Κύριοι Υπουργοί,
Σε πρόσφατη περιοδεία μας στο Νομό Ρεθύμνου, κατά την πρόσφατη περιοδεία μας στον Νομό Ρεθύμνου, μας μεταφέρθηκαν από εκπρόσωπους του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, των συνταξιούχων, των υπαλλήλων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΙΚΑ, φλέγοντα ζητήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις σας.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την δυσλειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ρεθύμνου, αρχές Απριλίου έληξαν οι συμβάσεις ιατρών ορισμένου χρόνου. Αυτό σήμαινε απομάκρυνση από το ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ 8 (οκτώ) γιατρών. Έφυγε δηλαδή το το 70% των γιατρών που υπηρετούσαν στο σύστημα. Από τότε, υπάρχει η υπόσχεση ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους άμεσα, το δε Υπουργείο Υγείας, ισχυρίζεται ότι θα προσπαθήσει να προσλάβει περισσότερους γιατρούς. Υπόσχεση που δόθηκε από το υπουργείο σε κοινή σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού, του Ιατρικού Συλλόγου, επαγγελματικών συλλόγων κλπ. Την ίδια διαβεβαίωση δίνουν οι υπηρεσίες των υπουργείων σας συνεχώς από τότε και απλά περιμένουν να περάσει από την Βουλή σχετική τροπολογία.
Δυστυχώς, δύο μήνες τώρα, η τοπική κοινωνία περιμένει, χωρίς να γίνεται τίποτα.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, την ταλαιπωρία που περνάνε οι ασφαλισμένοι με ένα παιδίατρο μόνο που υπάρχει, ή με ένα παθολόγο, ή χωρίς καρδιολόγο κ.λ.π.
Ερωτάστε:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να ξεπεραστούν το γρηγορότερο οι
    γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και να επανέλθει το ΙΚΑ Ρεθύμνου σε εύρυθμη
    λειτουργία;
2. Σε ποια φάση βρίσκεται η ίδρυση περιφερειακού καταστήματος ΙΚΑ στο Ρέθυμνο;
3. Προτίθεσθε να ανταποκριθείτε στο αίτημα για δημιουργία Σταθμού Προστασίας Μητέρας και
    Παιδιού, όπως κατά το παρελθόν έχετε υποσχεθεί;
4.Ποιές ενέργειες γίνονται από τη Διοίκηση του ΙΚΑ για την απαιτούμενη συστέγαση των
   Διοικητικών και Υγειονομικών υπηρεσιών του ;                                                                                                  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αθήνα 10/6/2013                                                                           
  Αρ.πρωτ. 11666                                                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ                                                                                                      ΓΑΒΡΙΗΛ  ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ