Τελευταία νέα

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα : «Η αδυναμία της Πολιτείας να κρατήσει στη χώρα τις ελληνικές επιχειρήσεις και οι ευθύνες της κυβέρνησης».


ΕΡΩΤΗΣΗ


                                          ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


               Θέμα : «Η αδυναμία της Πολιτείας να κρατήσει στη χώρα τις ελληνικές επιχειρήσεις και
                              οι ευθύνες της κυβέρνησης».


Κύριε Υπουργέ,
όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΤΟ ΠΑΡΟΝ¨(26/5/13), περίπου τριακόσιες (300) επιχειρήσεις του κλάδου ένδυσης, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος απασχολεί συνολικά 25.000 εργαζόμενους, έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα κι έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες. Τη στιγμή που στην πατρίδα μας η ανεργία καλπάζει και ήδη αγγίζει το 30%, τα «ελληνικά» ενδύματα», σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος, ράβονται κατά 77% σε γειτονικές χώρες και κυρίως στη Βουλγαρία και τα Σκόπια!
Ο λόγος για τον οποίο οι Ελληνικές επιχειρήσεις καταφεύγουν στο εξωτερικό, είναι σαφέστατα το ασφυκτικό, οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο της χώρας μας.
Σε αντιδιαστολή με αυτό, οι χώρες των Βαλκανίων, προσφέρουν στις επιχειρήσεις χαμηλότερη φορολογία, σταθερό νομοθετικό πλαίσιο, προστατευμένο -κρατικά- επιχειρηματικό περιβάλλον, φθηνότερο ενεργειακό κόστος.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη στο εσωτερικό  και το μόνο που την απασχολεί είναι το κυνήγι των επενδύσεων από το εξωτερικό. Έχει ρίξει το βάρος της στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος, αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα να αργοπεθαίνει. Επιπλέον, μέχρι σήμερα, οι όποιες οφειλές του Δημοσίου, προς τον Ιδιωτικό Τομέα, παραμένουν απλήρωτες, η φορολογία των επιχειρήσεων κυμαίνεται σε τραγικά ψηλά επίπεδα, η προσπάθεια να «διορθωθεί» η γραφειοκρατία γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και η φοροδιαφυγή παραμένει ανεξέλεγκτη. 

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ,
1.Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου να στηριχτούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και να μην εξακολουθεί να γιγαντώνεται το φαινόμενο της μετακίνησης τους σε χώρες του εξωτερικού;





2.Είναι στις προτεραιότητές της η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου, προς τον Ιδιωτικό
   τομέα;

3.Ποιές είναι οι σκέψεις της Κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στη γραφειοκρατία, και να
   παταχθεί η φοροδιαφυγή, την οποία το ίδιο το κράτος προκαλεί με τις πολιτικές που ακολουθεί
   επί δεκαετίες;

            Αθήνα   3 / 6   /2013                                                                    
Αρ. πρωτ. 11378

                                         
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 
     ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
                  
               

                    ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ