Τελευταία νέα

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ





ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                      Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής στο ¨Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών¨ Γαβριήλ Αβραμίδης, ο οποίος, μαζί με τον συνάδελφό του και Επικεφαλή του ¨Πανελλήνιου  Άρματος Πολιτών¨  Γιάννη Δημαρά, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το ζήτημα των παραχωρητηρίων κυριότητας και της αποπληρωμής των εργατικών κατοικιών της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, γνωστοποιεί συνοπτικά την απάντηση που δόθηκε.
Σε ότι αφορά στην έκδοση και επίδοση των τίτλων κυριότητας, που έχουν κληρωθεί σε δικαιούχους του καταργηθέντος φορέα “ Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας” (Ο.Ε.Κ), το Υπουργείο διευκρίνισε πως, για να εκδοθούν τα παραχωρητήρια πρέπει να οριστεί το τίμημα της κάθε κατοικίας. Όμως η κοστολόγηση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή δεν έχει γίνει –μέχρι στιγμής- η ταυτοποίηση του οικισμού με τα κτηματολογικά διαγράμματα της περιοχής της Ευκαρπίας, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται οι οριστικοί τίτλοι κυριότητας.
Επίσης για το ζήτημα των δόσεων αποπληρωμής που θα οριστούν στα οριστικά παραχωρητήρια, η απάντηση του Υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση, αναφέρει ότι «μπορεί να κυμαίνονται από 240 μέχρι 360 δόσεις ( 20 – 30 χρόνια), από την ημερομηνία έκδοσης των εν λόγω τίτλων». Ωστόσο μέχρι να εκδοθούν τα παραχωρητήρια, το Υπουργείο απαιτεί να συνεχιστεί κανονικά η καταβολή των ποσών που ορίστηκαν έναντι της χρήσης, με την υπόσχεση ότι αυτά θα αφαιρεθούν από το τελικό τίμημα που θα καθοριστεί για την πληρωμή κάθε κατοικίας.
Με απλά λόγια, η επίλυση ενός ζητήματος ζωής για τους εργαζόμενους κατοίκους του οικισμού εργατικών κατοικιών « Θεσσαλονίκη VII»  στη Νέα Ευκαρπία, κύριος οίδε για πόσο θα εξακολουθήσει να καρκινοβατεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Την ίδια ώρα όμως η πολιτεία, σταθερή στη γραμμή της εισπρακτικής καταιγίδας, ενδιαφέρεται μόνο να εισπράττει ποσά «έναντι» χρήσης οικιών, που θα έπρεπε από μακρού χρόνου να έχουν παραχωρηθεί κατά κυριότητα στους δικαιούχους τους.
Όχι μόνο οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και όλοι οι Έλληνες, μπορούν –για μια ακόμα φορά- να κρίνουν τις δικαιολογίες και την αξιοπιστία των κυβερνώντων, που το μόνο για το οποίο αγωνιούν είναι τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην «τρόικα» και τα μνημόνια της εθνικής υποταγής και εκποίησης των πάντων.