Τελευταία νέα

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Βʼ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Βʼ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013

«Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι μια σοβαρή υπόθεση για να παραδοθεί σε χέρια τεχνοκρατών ή στρατιωτικών. Οι πολιτικοί είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν την τελική ευθύνη και λογοδοτούν απέναντι στον ελληνικό λαό και ο λαός μας, κάθε φορά που αντιμετωπίζει τα μεγάλα αυτά προβλήματα, θυσιάζεται αντιστοίχως και αναλόγως. 

Οικονομική πολιτική που προωθείται αυτήν την στιγμή από την τριμερή Κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά χαρακτηρίζεται από όλους σχεδόν τους οικονομικούς αναλυτές, εντός και εκτός της χώρας, πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδη. 

Όλοι οι κλάδοι της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης και το ρήγμα βαθαίνει και είναι κοινή διαπίστωση. Παρά ταύτα, ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος που έλεγε πως η μνημονιακή πολιτική είναι «φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή». Τι έγινε και προτείνει, λοιπόν, μεγαλύτερη δόση φαρμάκου; Γιατί δεν αλλάζουμε το φάρμακο με την εγρήγορση του ελληνικού λαού, με την έμπνευση που μπορεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να του παρέχει με όποιες πολιτικές προσεγγίσεις και με όποιες μικρές ή μεγαλύτερες ιδεολογικές διαφορές έχουμε; Μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί δεν το κάνουμε;

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι στο «Βήμα» προτείνεται από κύριο άρθρο μία σεισάχθεια λύση. Είναι εδώ και έχει δημοσιευθεί. Υπάρχει και κάτι άλλο. Ένα σημείωμα του κυρίου Αντώνη Καρακούση, το οποίο αναφέρεται στα παιχνίδια του κυρίου Σόιμπλε και των υπολοίπων μερκελιστών Γερμανών για να θιγεί και να ποδηγετηθεί και να σκλαβωθεί η Ελλάδα. 

Καταλήγει -για να μην σας κουράζω-: «Όπως είναι φανερό, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Τη μία μέρα να μας λένε ότι «είμαστε καλά παιδιά» και την άλλη «να δούμε αν θα πάρετε το δάνειο ή όχι, με το οποίο, ενδεχομένως, διαφωνούμε ή όχι επίσης είναι δικό μας θέμα». «Αν ο κ. Σαμαράς» - γράφει στο άρθρο του ο κ. Καρακούσης- «διαπιστώσει τέτοιες διαθέσεις, πρέπει να αντιδράσει πάραυτα και να απαιτήσει ταχεία απόδοση των υπεσχημένων. Η ελληνική πολιτική και η ελληνική κοινωνία δεν μάτωσαν για να δεχθούν τέτοιες εξευτελιστικές συμπεριφορές και στάσεις. Αν επιχειρήσουν τέτοια προσβολή του αισθήματος του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της Ευρωζώνης. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό, τελεία και παύλα».

Αυτά «φιλοξενούνται» -ας το πω έτσι- στο μνημονιακό «Βήμα». Δεν είναι αυτά που έχουμε πει εμείς εδώ και καιρό και είναι γνωστή η στάση και η συμπεριφορά μας και οι επιλογές μας.

Πριν από τρεις, τέσσερις μέρες ψηφίσαμε εδώ κάποια νομοσχέδια. Ψηφίστηκαν με λιγότερους από τους 150 Βουλευτές. Ας μου πει κάποιος εκ των παλαιότερων, πώς είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό τα τελευταία είκοσι, τριάντα χρόνια και να μην έχει πέσει η Κυβέρνηση. Με ποιο δικαίωμα έγινε αυτό; Με ποιο δημοκρατικό δικαίωμα ή άλλοθι έγινε αυτό; 

Εμείς ως ΑΡΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πολύ καιρό πριν είπαμε να συνεργαστούμε ειλικρινά και τίμια επί τη βάσει ενός αντιμνημονιακού περιεχομένου. Αυτό τηρείται, αυτό γίνεται και είναι και προς τιμήν των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι και για τη δική μας στάση και πολιτική επιλογή».